Social media marketing uitbesteden voor meer winst

Wil jij meer winst halen uit jouw social media kanalen? Dan kan social media marketing uitbesteden een goede keuze zijn. Voordat je denkt aan het uitbesteden van jouw social media marketing kan het handig zijn om te weten wat dit precies betekend. Social media marketing is paid advertisement, je adverteert dus op een social media platform waardoor jij veel meer mensen kunt bereiken dan door een organisch bericht te plaatsen.

Wat zijn de voordelen van social media marketing?

#1 – Bereik

Door advertentieruimte op social media in te kopen kun je uiteraard meer mensen bereiken. Ondernemers klagen vaak dat ze weinig rendement halen uit hun social media. Dat komt door twee hoofdzaken. Ten eerste, veel social media platformen (zoals Facebook) hebben hun organisch bereik drastisch verlaagd waardoor je eigen gedwongen wordt om te adverteren. Daarnaast ben je telkens in dezelfde vijver aan het vissen want het grootste gedeelte van de mensen die jouw bericht ziet zijn jouw volgers (die al bekend zijn met jouw product/dienst). Hierdoor kan deze doelgroep verzadigd worden.

#2 – Targetting

Als je gaat adverteren kun je een specifieke doelgroep targetten. Facebook heeft een van de meest geavanceerde targetting mogelijkheden van alle platformen. Hierdoor kun jij jouw boodschap gemakkelijk bij de juiste doelgroep krijgen. Dit is een van de grootste succesfactors bij marketing.

#3 – Data

Data is niet weg te denken aan de huidige samenleving. Vanuit het adverteren op social media krijg je enorm veel data over jouw klanten. Data die je ook weer kan inzetten om jouw bedrijf nog meer te laten groeien.

#4 – Adverteren via social media is relatief goedkoop

Los van dat adverteren via social media veel meer mogelijkheden biedt dan bijvoorbeeld offline adverteren (kranten, radio, tv) is het ook een stuk voordeliger. Dan praten we over meerdere malen voordeliger. Waardoor je dus veel meer mensen kunt bereiken voor een lager bedrag. Op social media kun je al adverteren voor één euro per dag.

#5 – Meetbaar & schaalbaar

Social media marketing is enorm meetbaar en schaalbaar. Je kunt precies zien waar jouw aankopen, leads of offertes vandaan komen waardoor je hierop kunt bijsturen. Waarbij je bij andere vormen van marketing enigszins met hagel aan het schieten bent en hoopt dat het winstgevend gaat zijn kun je bij social media marketing precies zien waar het rendement vandaan komt. Daarnaast kun je bij succes gemakkelijk opschalen om nog meer winst te behalen.

#6 – Direct resultaat

Social media marketing biedt direct resultaat. Bij SEO ben je bijvoorbeeld een half jaar of langer aan het investeren om enige resultaten te behalen (niet dat het slecht is, maar je moet er een lange adem voor hebben). Bij social media kun je vandaag starten en op dezelfde dag nog winstgevend zijn. Niet dat dit de norm is, maar het is zeker niet onmogelijk.

#7 – Snel schakelen

Als je gaat adverteren in een dagblad, TV of radio maak je een afspraak voor een bepaald bedrag. Als de resultaten tegenvallen dan kun je daar niet op anticiperen. Bij social media kun je gemakkelijk de advertentie aanpassen, uitzetten of pauzeren. Waardoor je enorm flexibel bent en dit tactisch kunt inzetten.

Op welke social media kanalen kun je adverteren?

Deze vraag is eigenlijk heel simpel te beantwoorden: op alle kanalen. Het enige verdienmodel van een social media platform zijn advertentie-inkomsten. Volgens Big Commerce zijn de populairste platformen waar je op kunt adverteren zijn: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, LinkedIn, Snapchat. Iedere platform heeft weer andere doelgroep waardoor je jezelf moet afvragen waar jouw doelgroep zich bevind.

Op welke social media kanalen kun je adverteren

Waarom social media marketing uitbesteden?

De reden waarom het verstandig kan zijn om jouw social media marketing uit te besteden is omdat ieder zijn expertise heeft. Clickbeet is een marketingbureau dat gespecialiseerd is in social media marketing. We leven social media marketing. Constant bezig om betere resultaten te behalen en meer te leren over het vak. Dit zie je ook terug in de resultaten die wij behalen voor onze klanten. Daar gaat het eind van de dag allemaal om natuurlijk!

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Zie jij met social media marketing kansen voor jouw bedrijf of heb je ergens hulp bij nodig? Schroom niet en stuur ons een bericht. We nemen graag de tijd om te kijken of wij waarde kunnen toevoegen aan jouw onderneming. Een kop koffie kan zeker geen kwaad!