Case study – Uitzendbureau

Een klant van ons (uitzendbureau) liep er tegenaan dat zij zelf al hun kandidaten zelf moeten benaderen waardoor zij heel veel tijd kwijt zijn aan het bellen en mailen van potentiële kandidaten zonder te weten of deze interesse hebben. Wij hebben met deze partij gezeten om te kijken wat wij kunnen betekenen. Wij hebben verschillende campagnes voor ze opgezet waardoor deze kandidaten zelf naar ze toe kwamen en zij alleen de geschikte profielen hoeven te filteren. Zo gezegd, zo gedaan. 

Door te testen kwamen wij er achter dat de website van de betreffende partij niet goed converteerde. Zodoende hebben wij een nieuwe landing page gebouwd waar de sollicitanten via Facebook op kwamen. De conversie ging hierdoor een stuk beter. Dit resulteerde in 18 sollicitaties (6 die we niet konden traceren omdat deze via de mail gesolliciteerd hadden). Hierbij zaten twee kandidaten die konden starten bij twee verschillende bedrijven en nog meerdere die in de database zijn opgeslagen voor toekomstige vacatures.  

Het advertentiebudget was € 200,- een groot deel van het budget is naar testen gegaan en niet zozeer naar het opschalen. Het is altijd zoeken naar de “sweet spot”, kijken wat wel en niet werkt. De eerste keer dat we met een klant gaan werken zijn de resultaten met name daardoor minder. Daarnaast werk je met een klant die nog nooit op social media geadverteerd heeft met een nieuwe pixel. Dit zorgt ervoor dat het social media platform nog niet precies weet wie jouw doelgroep is. 

 Maar al met al mogen we gezien deze omstandigheden niet klagen met de resultaten. Zie hieronder de exacte resultaten van deze campagne. 

Marketing voor jouw recruitment agency? Wij helpen je graag!

Marketing voor recruitment agencies is een van de specialismen van Clickbeet. Zodoende hebben wij verschillende uitzendbureau’s en recruiters geholpen om een hogere omzet te behalen. Meer exposure, meer kandidaten en meer omzet. Dat is waar wij het voor doen! Wil jij een hogere omzet genereren voor jouw agency? Dan is social media marketing de way to go!

Direct meetbaar resultaat.